Er waren veel invallen in de Burgemeester Jacobsstraat in Enschede
NOS NieuwsAangepast

Zes aanhoudingen na grote politieactie in Enschede en Delden

De politie heeft vanmorgen een inval gedaan in twaalf panden in Enschede en een gebouw in het nabijgelegen Delden. Daarbij zijn zes mensen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het kweken van hennep en deelname aan een criminele organisatie.

Aan de actie deden 180 agenten mee. De politie heeft vier hennepkwekerijen, een drogerij en een stekkerij opgerold. Daarnaast zijn er vier huizen, elf vuurwapens, voertuigen en luxegoederen in beslag genomen. Ook is een onbekende hoeveelheid contant geld gevonden.

De zes verdachten in de leeftijd van 20 tot 34 jaar zitten in volledige beperking opgesloten. Volgens RTV Oost gaat het onder anderen om drie broers en een vriendin van een van hen. Daarnaast zijn nog twee mannen aangehouden. Een van hen zou al langer de aandacht hebben van de politie en zou worden gezien als leider van de groep.

Er zijn 180 agenten betrokken bij de invallen van vandaag:

Grote politieactie in Enschede

"We geloven dat dit een criminele organisatie is", zegt politiechef Arjan Derksen tegen de regionale omroep. "We kunnen zeggen dat deze zes verdachten elkaar kennen en dat ze in verband met elkaar staan." Hij sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen en invallen volgen.

De politie was lang met deze zaak bezig. Al een jaar lang wordt er onderzoek gedaan. "De laatste vijf maanden hebben we er gas op gegeven", zegt Derksen. "Voor ons is dit een zaak van grote omvang, getuige ook de hoeveelheid agenten die hiermee bezig is geweest."

De acties van vanmorgen zijn niet het sluitstuk van het onderzoek, zo verzekert hij. "We gaan verder met ons onderzoeksteam om dit uit te zoeken. Het gaat nog wel maanden duren voordat we komen tot een slotsom."

Bij de inval kreeg de politie hulp van de Dienst Speciale Interventies, waarin de politie onder meer samenwerkt met defensiemedewerkers. Op Twitter zegt de politie dat de inval mogelijk tot geluidsoverlast heeft geleid in de omgeving van de binnengevallen panden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl