Mathieu van der Poel snelt in de roze trui door de straten van Boedapest Getty Images

Nog een dag in dat prachtige roze, dat is voor Mathieu van der Poel veel belangrijker dan of hij die tijdrit nou net wel of net niet had gewonnen.

"Geluk overheerst, omdat ik nog extra in die trui mag rijden", zegt klassementsleider Van der Poel. "Dit gaat mooie plaatjes opleveren, die ik voor de rest van mijn leven ga koesteren."

De Britse winnaar Simon Yates volbracht de tweede etappe in de Giro d'Italia drie seconden sneller dan Van der Poel, die nog elf tellen voorsprong overhoudt. En dan was er achter hem in het klassement ook nog Tom Dumoulin die het liet afweten.

Dumoulin kan verschil niet maken

"Ik had net niet genoeg over op de laatste klim om door te versnellen", baalde Dumoulin, die zijn aanval op het roze zag mislukken. "Uiteindelijk had ik daar wel redelijke benen, maar niet de benen om het verschil te maken."

Bekijk hieronder de reacties van Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin.

Zo houdt Van der Poel warme gevoelens aan zijn ritten door Hongarije. Met zondag de derde en laatste etappe door dat land, met een tocht van Kaposvár naar Balatonfüred over 201 kilometer.

"Morgen is het niet aan mij", blikt Van der Poel vooruit. "Daar hebben we Mareczko voor meegenomen."

Want mogelijk trekt Van der Poel dan de sprint aan voor Jakub Mareczko, de aangewezen specialist bij Alpecin-Fenix. Hij heeft zijn kruit nog lang niet verschoten deze Giro: "Ik hoefde minder diep te gaan dan gisteren, het deed iets minder pijn."

STER reclame