Todd Boehly ziet dat het misgaat voor Chelsea
NOS Voetbal

Nieuwe eigenaar ziet Chelsea in slotseconden winst uit handen geven

Chelsea heeft in eigen huis een zege op Wolverhampton Wanderers door de vingers laten glippen: 2-2. Op Stamford Bridge maakte Romelu Lukaku twee treffers, maar de nieuwe eigenaar Todd Boehly zag vanaf de tribune hoe het in de slotseconden tóch nog misging.

Het waren bepaald geen zorgeloze maanden voor Chelsea, nadat de Rus Roman Abramovitsj door de oorlog in Oekraïne zijn vertrek bij de club aan had gekondigd. Afgelopen week waren er zelfs twijfels over het voortbestaan van Chelsea, maar dat bleek een storm in een glas water. Zaterdagochtend werd bekend dat de Amerikaanse miljardair Boehly The Blues overneemt. Chelseas hachje is gered.

Lukaku laat zich zien

Deze zomer zal de Londense club ongetwijfeld gaan doen wat het al jaren doet: grote spelers kopen. Eén van de eerdere topaankopen, Lukaku, heeft het dit seizoen moeilijk.

De spits die overkwam van Internazionale verloor na de winter zijn basisplek en kwam in 2022 nog niet tot scoren. Tegen de Wolves brak hij met die onaangename statistiek. Na een moeizame eerste helft waarin het 0-0 bleef, opende Lukaku de score door een penalty.

Luttele minuten later zette hij zijn ploeg op 2-0, nadat hij was weggestuurd door Christian Pulisic.

Lukaku scoort en viert dat met Rüdiger

Het leek de genadeklap voor de bezoekers, maar Wolves slaagde er toch in de spanning terug te brengen. Na de 2-0 begon de ploeg van trainer Bruno Lage eindelijk wat vrijer te voetballen. Het leverde prompt een doelpunt op, toen Trincão mooi raak schoot.

De 97ste minuut

Kort daarna voorkwam doelman Édouard Mendy met twee goede reddingen de gelijkmaker. Zo leek de thuisploeg de zege binnen te slepen, maar in de 97ste minuut sloeg Wolves alsnog toe.

Conor Coady kopte de allerlaatste voorzet van de wedstrijd knap achter Mendy. Balen voor Lukaku én voor Boehly, die na het laatste fluitsignaal beteuterd de catacomben in ging.

Vanmiddag viel overigens het doek voor Watford, dat na een jaar op het hoogste niveau degradeert uit de Premier League. De ploeg van trainer Roy Hodgson moest winnen op bezoek bij Crystal Palace, maar ging met 1-0 onderuit.

Manchester City speelt zondag thuis tegen Newcastle

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl