Drukte op Schiphol
NOS Nieuws

Zes vluchten verplaatst van Schiphol naar Rotterdam, KLM schrapt acht vluchten

Vanwege de drukte op Schiphol hebben luchtvaartmaatschappijen komend weekend zes vertrekkende vluchten verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Morgen verwacht Schiphol 57.000 vertrekkende passagiers en zondag 63.000. Corendon verplaatst op zaterdag twee vluchten en zondag één. Transavia één op zondag en TUI één op zaterdag en zondag. Eenzelfde aantal vluchten zal aankomen in Rotterdam in plaats van op Schiphol.

En KLM schrapt zeven vluchten die op zondag op en neer zouden gaan naar Europese bestemmingen. Ook gaat een intercontinentale KLM-vlucht die zondag zou aankomen niet door. De passagiers daarvan worden omgeboekt naar een vlucht die op maandag aankomt. De luchthaven verwacht dat met deze maatregelen verreweg de meeste reizigers hun vlucht dit weekend zullen halen.

Nog steeds drukte

Wel verwacht Schiphol nog steeds grote drukte. "Kom echt wat ruimer van tevoren dan de normale twee uur voor een Europese vlucht en drie uur voor een intercontinentale", zegt een woordvoerder. "We doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te laten zijn." Schiphol zet daarvoor de komende dagen extra personeel in, ook kantoorpersoneel. Verder is er een overkapping geplaatst voor reizigers die buiten de terminal wachten.

Vorig weekend vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen nog om vluchten te annuleren om een chaos te voorkomen De KLM annuleerde 47 vluchten, andere luchtvaartmaatschappijen weigerden vluchten of boekingen te schrappen. Enkele toestellen weken uit naar Rotterdam. Er waren lange wachtrijen die grote vertraging veroorzaakten. Sommige passagiers misten hun vlucht door de drukte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl