NOS Voetbal

Ten Hag: 'Heel trots op twee Nederlandse trainers die Europese finale hebben bereikt'

Ten Hag: 'Trots op Nederlandse trainers in Europese finales'

Erik ten Hag vertelde op de persconferentie in aanloop naar AZ - Ajax met trots te kijken naar de Europese prestaties van Feyenoord. Hij hoopt dat de Rotterdammers hun goede vorm ook in de eredivisie voortzetten, als ze zondagmiddag in De Kuip tegen PSV spelen.

"Ik ben er heel trots op dat twee Nederlandse trainers, want vergeet Giovanni van Bronckhorst niet met Rangers, een Europese finale hebben bereikt", aldus Ten Hag. "Dat is alleen maar ontzettend goed voor het Nederlandse voetbal."

Feyenoord plaatste zich donderdag met een gelijkspel tegen Olympique Marseille (0-0) voor de finale van de Conference League, na de zege van vorige week in De Kuip (3-2). Op 25 mei is AS Roma de tegenstander in de finale in Tirana.

Spelers vieren feest nadat Feyenoord de finale haalt van de Conference League

"Clubs uit Nederland zijn Europees voetbal de laatste jaren anders gaan benaderen", weet Ten Hag. "Ik vind de top van de Eredivisie ook veel sterker geworden, als je ook kijkt naar AZ, FC Utrecht en Vitesse. Ook FC Twente is weer helemaal terug."

Ten Hag kan zondagmiddag met Ajax al landskampioen worden, als de Amsterdammers zelf winnen van AZ en Feyenoord vervolgens te sterk is voor nummer twee PSV. "Ik denk dat Feyenoord tegen PSV wil aantonen dat er ook in Nederland van topclubs kan worden gewonnen.

Aan het stuur

Maar Ten Hag benadrukt zich vooral te richten op de vorm van zijn ploeg. "Wij hebben de handen aan het stuur. We zijn gretig en AZ - Ajax is een mooie derby waar de eer op het spel staat."

Ajax neemt het tegen AZ op mét Noussair Mazraoui, Devyne Rensch, Steven Berghuis en Edson Álvarez in de gelederen. Toch zijn er nog altijd tal van spelers geblesseerd, waaronder belangrijke basiskrachten als Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez en Antony.

"In een lang seizoen wordt het maximale gevraagd", verklaart Ten Hag. "Topsport is bewegen op de grenzen. Soms zit het dan even tegen, en vanaf het tweeluik met Benfica is dat bij ons het geval."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl