Jorge Sampaoli
NOS Voetbal

Marseille wil niet dezelfde fout maken tegen Feyenoord: 'Geen ploeg om te rennen'

Jorge Sampaoli hoopt dat Olympique Marseille zich donderdagavond in het eigen Stade Vélodrome niet opnieuw laat verrassen door de agressieve speelstijl van Feyenoord. "We hebben geen ploeg om te rennen", blikte de Argentijnse trainer vooruit op de halve finale van de Conference League. "We willen het spel controleren."

De nummer twee van Frankrijk ging een week geleden met 3-2 onderuit in De Kuip. Marseille werd vooral in de openingsfase overlopen en keek al na twintig minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. De Fransen kwamen sterk terug tot 2-2, maar gingen door een verdedigende flater kort na rust met 3-2 onderuit.

Feyenoord heeft daarmee een goede uitgangspositie voor de return van donderdagavond.

Afgelopen zondag kopieerde Peter Bosz met Olympique Lyonnais de tactiek van Feyenoord met een overtuigende zege als gevolg: 0-3. "Ook tegen Lyon werden we van de ene naar de andere kant van het veld gestuurd", zag Sampaoli. "Dan krijgen we het moeilijk. We zijn dat niet gewend, dus moeten we het niet zover laten komen."

"Wij hebben geen team om te lijden, we moeten dominant zijn. Als we ons eigen spel kunnen spelen, dan hebben we nog steeds een heel goede ploeg die zeker een Europese finale kan spelen."

Feyenoord kan donderdagavond voor het eerst in twintig jaar een Europese finale bereiken, maar van zenuwen vanwege de verhitte sfeer in het stadion is volgens trainer Arne Slot geen sprake.

Feyenoord niet bang voor kolkend stadion in Marseille

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl