In Groningen rijden minder treinen vanwege ziekteverzuim onder personeel
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Arriva schrapt treinen en bussen vanwege personeelstekort

In Groningen rijdt vervoerder Arriva de komende tijd met minder treinen vanwege ziekteverzuim onder het personeel. In Limburg zullen door diezelfde oorzaak minder bussen rijden.

De gewijzigde dienstregeling in Groningen is vandaag van start gegaan. Op de trajecten Warffum - Groningen, Groningen - Winschoten en Groningen - Zuidhorn rijden de komende tijd minder treinen. Er vervallen in totaal acht sneltreinritten per dag.

"Het ziekteverzuim is momenteel helaas te hoog", zegt woordvoerder Jacoba Hoeksma van Arriva tegen RTV Noord. "Het inhalen van uitgestelde operaties na corona heeft er bijvoorbeeld ook mee te maken. We weten niet hoelang het duurt, maar hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer volgens de normale dienstregeling te rijden."

Minder bussen in Limburg

Ook in Limburg heeft de vervoerder te maken met een personeelstekort en ziekteverzuim. Daarom heeft Arriva in overleg met de provincie Limburg besloten om een zogenoemde voorjaarsdienstregeling van de bussen in te laten gaan, meldt 1Limburg. In de praktijk komt dat neer op een vakantiedienstregeling met aanvulling van extra lijnen en/of ritten.

De aangepaste dienstregeling voor de bussen in Limburg gaat 8 mei in en zal gelden tot de zomervakantie. De scholierenlijnen rijden wel grotendeels. Ook de Arriva-treinen in de provincie rijden volgens de normale dienstregeling.

Andere vervoerders

Bij de andere regionale vervoerders als Connexxion en Keolis is momenteel geen sprake van een gewijzigde dienstregeling door ziekteverzuim. De NS kampte eerder dit jaar wel met personeelstekorten en een aangepaste dienstregeling vanwege ziekte- en quarantainegevallen. Sinds maart rijden nagenoeg alle NS-treinen weer.

Advertentie via Ster.nl