Robert Lewandowski baalt

Verlies voor kampioen Bayern en Dortmund, ondanks hattrick en record Haaland

Bayern München heeft een week na het kampioenschap een nederlaag geleden in de Bundesliga. Bij FSV Mainz verloor ging de Zuid-Duitse ploeg met 3-1.

Mainz ging fel van start en stond na dertig minuten met 2-0 voor na een hard schot van Jonathan Burkardt en een makkelijke intikker van Moussa Niakhaté. De kersverse titelhouder deed via Robert Lewandowski, die met een schot uit de draai zijn 34ste van het seizoen maakte, direct wat terug, maar liep na rust, na een lepe counter, tegen een derde tegentreffer aan. Leandro Barreiro nam die voor zijn rekening.

Verlies én record

Ook Borussia Dortmund, net als Bayern al zeker van Champions League-voetbal na de zomer, liet drie punten liggen. VfL Bochum won in een opwindende wedstrijd met 4-3 bij de nummer twee van de ranglijst. Bochum leidde al na acht minuten met 2-0, maar een hattrick van Erling Haaland zette Dortmund op voorsprong. Oud-PSV'er Jürgen Locadia maakte daarna de gelijkmaker en Milos Pantovic de winnende.

Erling Braut Haaland baalt

Ondanks de nederlaag Haaland reden om toch met een tevreden gevoel op het duel terugkijken. Dankzij zijn drie doelpunten kwam de 21-jarige Noor op in totaal 61 stuks in de Bundesliga. Hij heeft daar slechts 65 wedstrijden voor nodig gehad: een nieuw record.

Het oude was tot zaterdag in handen van Friedhelm Konietzka, die ook voor Dortmund speelde. Hij maakte in 1966 zijn zestigste treffer in de Bundesliga in zijn 76ste duel.