PVV-leider Geert Wilders
NOS NieuwsAangepast

Wilders mag na een paar uur weer twitteren

Het Twitteraccount van Geert Wilders was vandaag opnieuw enkele uren geschorst, zegt de PVV-leider. Nadat hij beroep tegen de beslissing had ingediend, kreeg hij ineens weer toegang, zonder uitleg van het sociale platform.

Een andere schorsing, eerder deze week, werd later ook al teruggedraaid door Twitter.

Twitter liet Wilders eerder vandaag weten dat zijn account was geschorst omdat hij de regels omtrent 'haatdragend gedrag' heeft overtreden. Om welke tweet het daarbij zou gaan meldde het bedrijf niet volgens Wilders. De PVV-leider zei tegen het ANP dat hij zijn account niet meer kon gebruiken. Volgens een screenshot had Twitter hem geschorst.

Een paar uur later - nadat Wilders beroep had ingediend - kreeg hij toch weer toegang tot zijn account. "Zonder formele reactie op het beroep", twitterde hij vanavond.

Afgelopen zondag werd Wilders' account ook al geschorst, waardoor hij enkele dagen geen tweets kon plaatsen. Toen was de aanleiding een tweet die hij richtte aan de Pakistaanse president, waarin hij het had over de vele doodsbedreigingen die hij kreeg van moslims in Pakistan.

Voor die schorsing werd ook als reden gegeven dat hij de regels tegen haatdragend gedrag had overtreden. Afgelopen dinsdag draaide Twitter die schorsing terug en bood het bedrijf Wilders excuses aan. Het gaf ook daar verder geen uitleg bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl