1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Wielrennen

Nieuw-Zeelander Bevin sprint naar ritzege in Ronde van Romandië

Nieuw-Zeelander Bevin sprint naar ritzege in Ronde van Romandië

Patrick Bevin heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De Nieuw-Zeelander van Israel-Premier Tech troefde tweevoudig etappewinnaar Hayter en leider Dennis af in de eindsprint.

Het parcours van de 165 kilometer lange etappe, met vijf niet al te lange, maar pittige klimmetjes, leende zich uitstekend voor een vroege vlucht. Dat vonden de Fransen Rémi Cavagna en Nans Peters en de Let Krists Neilands ook.

Ze pakten een voorsprong van vier minuten, maar op twintig kilometer van de finish werd het trio opgeraapt. Er volgden nog twee klimmetjes en door het hoge tempo bergop bleven er voorin slechts zo'n veertig man over. Met een late aanval probeerde de Rein Taaramäe een sprint te voorkomen, maar dat bleek tevergeefs.

Een bergrit en een klimtijdrit

Rohan Dennis pakte met zijn derde plaats een paar bonificatieseconden. In het algemeen klassement heeft de Jumbo-Visma-renner een voorsprong van veertien seconden op Bevin en achttien seconden op de Oostenrijker Felix Großschartner.

De Ronde van Romandië duurt nog tot en met zondag. Morgen wacht de renners een etappe met een aankomst bergop, waarna de zesdaagse ronde wordt afgesloten met een individuele klimtijdrit van een kleine zestien kilometer.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl