1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Wielrennen

Teuns verrast Dennis op de streep in Romandië, maar Dennis pakt wel leiderstrui

Dylan Teuns wint etappe in Romandië, Rohan Dennis nieuwe leider

Dylan Teuns heeft de eerste etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Belg van Bahrein-Victorious ging na 178 kilometer koers van La Grande Beroche naar Romont op de streep Rohan Dennis nog voorbij. De Australiër van Jumbo-Visma is wel de nieuwe klassementsleider.

Een vroege kopgroep van vijf man, onder wie DSM-renner Tim Naberman, werd op 39 kilometer van de finish in de kraag gevat. Met nog 15 kilometer voor de boeg werd het peloton na een flinke valpartij gereduceerd tot zo'n vijftig man.

Onder de slachtoffers waren Steven Kruijswijk. Rigoberto Urán, Ion Izagirre én Ethan Hayter, de winnaar van de proloog van dinsdag en de leider in het klassement.

Dennis gaat ervandoor en valt stil

Dennis, de nummer twee van de proloog, zag zijn kans schoon en ging er op de steile heuvel naar de finish toe snoeihard vandoor. Teuns, winnaar van de Waalse Pijl, probeerde nog mee te komen maar moest Dennis laten gaan.

De Australiër leek op weg naar de ritzege, maar viel in de laatste meters helemaal stil, waarna Teuns hem op het laatste nippertje alsnog kon passeren en net als vorige week juichend over de finish ging.

In het algemeen klassement heeft Dennis 16 seconden voorsprong op Felix Grossschartner en Geraint Thomas.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl