NOS Sport

Van de Zandschulp laat op weg naar kwartfinales geen twijfel over vorm bestaan

Van de Zandschulp wint in München

Een ijzersterke Botic van de Zandschulp heeft zich in iets meer dan een uur geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in München. Na de zege op Jegor Gerasimov (6-2, 6-3) wacht nu tegen Casper Ruud een serieuze test op gravel voor de beste Nederlandse tennisser van dit moment.

Want er waren heel wat twijfels over zijn vorm, na de wisselvallige resultaten van de laatste weken. Nu zette hij zijn woorden kracht bij dat hij weer goed in zijn vel zit.

ANP
Botic van de Zandschulp in actie tijdens het ATP-toernooi van München

Hoogtepunt was een spectaculaire rally op het tweede punt van de tweede set, waarin Van de Zandschulp vijf keer antwoord had op de smashende Gerasimov. De laatste klap ging maar net uit. Tot opluchting van de Belarus, want de nummer 150 van de wereldranglijst stond bij het net aan de grond genageld.

In tegenstelling tot in de eerste ronde was de opslag van Van de Zandschulp dik in orde. Mede daardoor was hij in een halfuurtje door de eerste set gesneld. De opleving daarna van Gerasimov eindigde bij 3-3 in het tweede bedrijf.

Nu tegen Ruud

In zijn kwartfinale treft Van de Zandschulp vrijdag Casper Ruud, die zijn handen vol had aan Alex Molcan (3-6, 6-4, 6-4). De Noorse nummer zeven van de wereld is na de vroege uitschakeling van Alexander Zverev de hoogst geplaatste speler in München.

Van de Zandschulp zal door deze overwinning weer een paar plekken winnen op de ATP-ranking. Virtueel staat hij nu 38ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl