NOS Sport

Winnende Van de Zandschulp hoopt in München het spoor van Verkerk te vinden

Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde gehaald van het graveltoernooi in München. De mondiale nummer 40 (zijn hoogste positie ooit) versloeg na een vooral rommelige tweede set de Amerikaan Brandon Nakashima: 7-6 (3), 6-3.

"Ik had misschien wel sneller moeten doordrukken, maar ik ben blij dat ik rustig bleef", zei Van de Zandschulp over zijn partij. "Het was lastig spelen omdat de omstandigheden vanwege het natte weer zwaar zijn, maar iedereen heeft daar last van."

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp opende zijn gravelseizoen met een kwartfinaleplaats in Marrakech en een verlies in de eerste ronde op het masterstoernooi in Monte Carlo.

"In Marrakech kreeg ik wat last van mijn rug en in Monte Carlo was ik daardoor niet helemaal fit, eigenlijk had ik dat toernooi niet moeten spelen. Nu gaat alles weer goed. Ik zit lekker in mijn vel en ben tevreden hoe het gaat", aldus Van de Zandschulp.

'Verkerk evenaren'

Op het Duitse graveltoernooi, waar Martin Verkerk in 2004 de finale haalde, was Van de Zandschulp de beste op de belangrijke momenten. "Ik weet wel dat hij ooit de finale van Roland Garros heeft gehaald, maar niet in München. Dan hebben we een mooi doel om dit te evenaren", lachte Van de Zandschulp.

De Veenendaler verspeelde in de eerste set weliswaar een 2-0, 40-15 voorsprong, maar hield in de tiebreak ondanks een achterstand zijn hoofd koel.

Beiden in 2021 doorgebroken

De pas twintigjarige Nakashima beleefde net als de 26-jarige Van de Zandschulp in 2021 zijn doorbraak door twee ATP-finales te halen (in Atlanta en Los Cabos). De Amerikaanse nummer 76 van de wereld brak de Nederlander direct in de tweede set, maar drukte niet door.

Van de Zandschulp, vorig jaar kwartfinalist op de US Open, herstelde in de van beide kanten rommelige set (vijf servicebreaks in totaal) de schade. Hij plaatste vervolgens op 3-2 de definitieve break en serveerde op 5-3 de partij probleemloos uit.

Van de Zandschulp speelt in de tweede ronde tegen qualifier Jegor Gerasimov uit Belarus, de nummer 150 van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl