Nederland verliest 4-1 van Frankrijk
NOS Sport

IJshockeysters verliezen opnieuw op WK, mannen buigen voor China

De Nederlandse ijshockeysters hebben ook hun derde duel op het WK (divisie 1A) niet in winst om kunnen zetten. In Angers bleek gastland Frankrijk met 4-1 te sterk.

De formatie van bondscoach Kronenburg schaatste in de eerste periode achter de feiten aan. Frankrijk, dat op de wereldranglijst dertiende staat (zes plekken hoger dan Nederland), domineerde en kwam ook op 1-0.

In de tweede periode gaf Oranje beter partij. De 1-1 hing in de lucht, maar de goal viel aan de andere kant. Niet veel later scoorde Kayleigh Hamers dan toch met een afstandsschot. Pal daarna was het echter weer raak voor de Françaises en in de slotfase werd de voorsprong uitgebouwd naar 4-1.

Mannen buigen voor China

En ook de Nederlandse mannen gingen onderuit. Op het WK van divisie 2A (het vierde mondiale niveau) verloren ze hun tweede duel. Na de zege op Spanje was China nu met 5-1 te sterk.

Oranje liep in 2016 (9-0) en 2018 (7-0) nog moeiteloos over de Chinezen heen. Met het oog op de Spelen in Peking naturaliseerde China echter negentien buitenlanders om daar geen modderfiguur te slaan. Toch verloor het in Peking alle vier duels.

China, nummer 27 van de wereld, nog immer met de nodige genaturaliseerden en met louter spelers van Kunlun Red Star, was in de Kroatische hoofdstad Zagreb een maatje te groot voor Oranje, de nummer 29 van de wereldranglijst. Cory Kane, geboren in de VS, Riche, Yip, Fu en Wong (allen uit Canada) scoorden voor China. De 3-1 kwam van Nick Verschuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl