Savine Wielenga in actie voor Oranje
NOS Sport

IJshockeysters lijden nederlaag in tweede WK-duel, mannen kennen goede start

De Nederlandse ijshockeysters hebben hun tweede duel op het WK van divisie 1A (het tweede niveau) verloren. Na de 1-1 tegen Oostenrijk op zondag boog Oranje in het Franse Angers diep voor Noorwegen: 1-7 (1-2, 0-3, 0-2).

Noorwegen nam een 2-0 voorsprong, maar in de slotfase van de eerste periode deed Savine Wielenga op aangeven van Kayleigh Hamers iets terug. De Noorsen lieten het echter niet spannend worden, want halverwege de tweede periode leidden ze met maar liefst 5-1.

In het laatste half uur kwam Nederland er nog minder aan te pas, nam het aantal tijdstraffen toe en werd het doel van Noorwegen nog maar zes keer onder vuur genomen.

Nederland speelt op woensdag zijn derde groepsduel. Frankrijk is dan de tegenstander.

Mannen beleven goede start

De Nederlandse mannen beleefden in Zagreb wel een goede start op het WK van divisie 2A, het vierde niveau. Oranje won in Zagreb van Spanje: 5-3 (2-0, 2-1, 1-2).

Raymond van der Schuit scoorde twee keer vroeg en de tweede periode was nog geen drie minuten oud toen Giovanni Vogelaar en Nick Verschuren ook al doel hadden getroffen. Oranje nam gas terug en slikte drie treffers, maar Stefan Collard deelde vijf minuten voor tijd de knock-out uit aan de Spanjaarden.

Aan het toernooi in Kroatië doen vijf landen mee en Nederland is de nummer 29 van de wereld. Alleen China staat hoger op de wereldranglijst (27). Het gastland (31), Spanje (32) en Israël (34) zijn op papier zwakkere opponenten.

China is komende woensdag de volgende tegenstander van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl