Drukte op Schiphol afgelopen zaterdag
NOS NieuwsAangepast

Drukte op Schiphol, langere wachttijd voor reizigers

Het was vandaag opnieuw druk op Schiphol. Reizigers stonden in lange rijen te wachten in de vertrekhallen. Aan het eind van de middag was de grootste drukte voorbij.

De toestroom heeft te maken met de meivakantie en personeelstekorten. "In de hele meivakantie is het druk", zegt een woordvoerder van de luchthaven. "En ook vandaag zijn de personeelstekorten, bijvoorbeeld bij de security controle, weer een uitdaging." Koningsdagvierders veroorzaakten ook extra drukte omdat ze het treinstation en de bushaltes gebruikten om over te stappen.

De terminal van de luchthaven was in het begin van de dag beperkt toegankelijk om de "grote passagiersstromen in goede banen te leiden". Rond 14.30 uur was de terminal weer normaal te bereiken. Hoelang de drukte nog aanhoudt, is volgens de woordvoerder niet te zeggen.

Achterstanden met de koffers en tassen, die zaterdag na een wilde staking van het bagagepersoneel ontstonden, dragen volgens KLM niet bij aan de drukte. Een woordvoerder zegt dat er nog enkele duizenden koffers staan, maar dat deze bagage inmiddels allemaal is geregistreerd. Passagiers die nog wachten op hun koffers kunnen de actuele status online bekijken.

Sommige reizigers klagen omdat ze hun bagage nog niet hebben:

Zaterdag werden reizigers door drukte en chaos opgeroepen om niet meer naar de luchthaven te komen. Na de staking werden tientallen vluchten geannuleerd. Het personeel legde het werk neer vanwege de hoge werkdruk en de arbeidsvoorwaarden.

Een van de reizigers filmde de lange rijen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl