Koningsnacht in Den Haag
NOS Nieuws

Na twee jaar weer ouderwets drukke Koningsnacht in steden

Na twee jaar vol coronabeperkingen werd gisteravond en vannacht een 'normale' Koningsnacht gevierd. In meerdere steden waren grote evenementen en was veel publiek op de been. Grote incidenten bleven uit.

In Utrecht kwam de vrijmarkt aan het einde van de middag op gang. Rond 22.30 uur werd opgeroepen om niet meer naar de binnenstad te komen. Het was daar zo druk dat alle evenementen vol waren, meldde de gemeente. Eerder op de avond was al opgeroepen om het Vredenburg te vermijden.

Vanaf 17.00 uur schuifelde het publiek al langs de kraampjes:

Ouderwets druk en gezellig bij start Utrechtse vrijmarkt

In Amsterdam was het voor middernacht volgens de politie "gezellig druk". De politie was met veel mensen op de been in de hoofdstad.

De Haagse binnenstad stroomde 's avonds vol met bezoekers van het festival The Life I Live, dat voor de tiende keer werd gehouden. Tijdens het gratis muziekfestival waren optredens te zien van veertig bands, acts en dj's, onder wie Paul Sinha en The Cool Quest en de Oekraïense band Go_A, die vorig jaar meedeed aan het Eurovisie Songfestival.

Zo werd er gefeest in de Hofstad:

Na jaren afwezigheid weer feest op Koningsnacht in Den Haag

In de Groningse binnenstad was sprake van ouderwets gezellige drukte, aldus RTV Noord. Op veel plekken waren podia met muzikanten en dj's en op de Grote Markt stonden veel terrasstoeltjes en tafeltjes buiten.

Feestvierders konden in Groningen terecht bij verschillende podia met live-muziek:

Ook in Groningen wordt er vanavond met Koningsnacht feest gevierd

In en rondom het centrum van Apeldoorn werd de ME preventief ingezet, omdat het te druk was in de stad, meldden regionale media. De gemeente raadde bezoekers voor middernacht dan ook af om nog naar het centrum te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl