Jutta Leerdam na haar zilveren medaille op de Winterspelen
NOS Schaatsen

Leerdam stapt over naar schaatsploeg Jumbo-Visma: 'De juiste keuze'

Jutta Leerdam stapt over naar de ploeg van Jumbo-Visma. De 23-jarige schaatsster verlaat daarmee Team Worldstream-Corendon, dat ze samen met haar partner Koen Verweij had opgericht.

"Ik heb de laatste tijd veel nagedacht, dingen op een rijtje gezet. Uiteindelijk denk ik dat ik met deze stap de juiste keuze heb gemaakt. Vanaf het moment dat ik met coach Jac Orie sprak, voelde ik me welkom. Uit alles bleek dat de ploeg mij graag wilde hebben", zegt Leerdam, die voor twee jaar tekende. "De laatste jaren heb ik natuurlijk al mooie dingen laten zien, maar ik ben ervan overtuigd dat Jac mij nog beter kan maken."

Zilver op de Spelen

Leerdam trainde de laatste jaren onder coach Kosta Poltavets. Op de Olympische Spelen pakte ze afgelopen winter zilver op de 1000 meter. In maart werd ze wereldkampioen op de sprint.

Jutta Leerdam wordt voor de eerste keer wereldkampioen sprint:

Leerdam grijpt eerste wereldtitel sprint, zilver voor Kok

"De komende jaren ga ik mijn uiterste best doen om namens Jumbo-Visma alles te winnen wat er te winnen valt", vervolgt Leerdam. "Ik ben professioneel met mijn sport bezig en erg perfectionistisch. Daarnaast heb ik een ongelofelijke winnaarsmentaliteit."

Er zijn komend seizoen veel andere gezichten bij Jumbo-Visma, dat zijn ploeg nu compleet zegt te hebben. Routinier Jorrit Bergsma komt over van Team Zaanlander en ook de talenten Merel Conijn en Joep Wennemars zijn nieuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl