NOS Wielrennen

Klaplong, gebroken ribben en schouderblad voor Alaphilippe na valpartij

Julian Alaphilippe heeft bij zijn val in Luik-Bastenaken-Luik onder meer een gebroken schouderblad, klaplong en twee gebroken ribben opgelopen. De 29-jarige Franse wielrenner viel bij een massale valpartij op 62 kilometer van de finish en moest naar het ziekenhuis. "Zijn toestand is stabiel, maar hij moet ter observatie in het ziekenhuis blijven", meldt zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl.

Alaphilippe wist dit seizoen nog niet veel te winnen. In zijn favoriete wedstrijd de Waalse Pijl, die hij vorig jaar voor de derde keer won, werd de wereldkampioen woensdag slechts vierde. De Fransman kwam de afgelopen twee maanden al twee keer eerder ten val, onder meer in de Strade Bianche.

Valpartij in peloton op weg naar Luik: Alaphilippe, Kelderman, Mollema, Van Emden slachtoffer

Ook zijn Belgische ploeggenoot Ilan Van Wilder behoorde tot de slachtoffers van de valpartij na 190 kilometer. Hij liep onder meer een gebroken kaak op.

Geen breuken Kelderman

Wilco Kelderman heeft aan de val geen blessure overgehouden. "Wilco heeft geen breuken opgelopen. Er is wel sprake van een aantal kneuzingen terwijl de teamarts een paar hechtingen heeft aangebracht", meldde zijn Duitse ploeg Bora-hansgrohe.

Bij Bauke Mollema en Jos van Emden, viel de schade mee al klaagden beiden wel over een zere rug.

Geschaafde en gebutste Mollema: 'Dit zijn geen fijne valpartijen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl