Goudhaantje Flemming leidt Fortuna naar zege op Go Ahead en veertiende plek

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

Fortuna Sittard heeft na de 3-0 overwinning op Sparta Rotterdam opnieuw drie punten gepakt, belangrijk in de strijd tegen degradatie. Door de 1-0 zege op Go Ahead Eagles in Sittard klimt Fortuna over RKC Waalwijk naar de veertiende plaats in de eredivisie. Zoals vaker dit seizoen was Zian Flemming het goudhaantje.

Dat Fortuna strijdt tegen degradatie en Go Ahead voor Europees voetbal was aanvankelijk niet te zien. Het tempo lag laag en de teams oogden passief. Fortuna hoefde niet eens zijn beste spel te laten zien om de tamme gasten te verslaan. Go Ahead was zo zwak dat Fortuna, met name in de tweede helft, nog de nodige kansen kreeg.

Beslissend

In de 21ste minuut haalde Flemming uit en zijn door een Eagles-been van richting veranderd schot ging over doelman Andries Noppert in het doel. De middenvelder maakte daarmee zijn 8ste goal van het seizoen. Net als zijn vorige vijf doelpunten was deze beslissend voor het resultaat. In totaal bracht Flemming daarmee 11 punten binnen.

Zian Flemming viert de 1-0 tegen Go Ahead Eagles

Flemming naderde met zijn 8ste treffer clubtopscorer Mats Seuntjens. Laatstgenoemde was in de tweede helft dicht bij zijn 10de doelpunt van het seizoen, maar raakte de paal.

Afgekeurde goals

Ook werd na afkeuring door buitenspel in de eerste helft voor de tweede keer een goal van Paul Gladon afgekeurd, omdat invaller Roel Janssen, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Dimitris Siovas, doelman Noppert had gehinderd.

Een slotoffensiefje van Go Ahead leverde enige paniek op bij Fortuna, maar geen doelpunten. De zege was binnen en de voorlopige veertiende plek ook, waar Fortuna zonder de goals van Flemming hekkensluiter was geweest.

Bekijk hieronder de reacties van Fortuna-trainer Sjors Ultee, matchwinner Zian Flemming en de verliezende trainer Kees van Wonderen.