Kelly Dulfer, Inger Smits en Angela Malestein
NOS Sport

Handbalsters sluiten EK-kwalificatiereeks af met klinkende zege op Griekenland

De Nederlandse handbalsters hebben hun EK-kwalificatiereeks afgesloten met een klinkende zege op Griekenland. Het al geplaatste Oranje won in Almere de laatste kwalificatiewedstrijd met 40-11.

De vrouwen van bondscoach Per Johansson hadden zich vorige maand al verzekerd van een EK-ticket na een zege op Duitsland. Zaterdag speelde Nederland nog een oefenduel met de Duitsers, dat een 24-18 overwinning opleverde.

Tegen Griekenland won Nederland de uitwedstrijd in oktober al betrekkelijk gemakkelijk met 35-14, toen nog onder bondscoach Monique Tijsterman, en ook in het uitverkochte Topsportcentrum waren de Grieken geen partij.

Het klasseverschil was snel duidelijk. Nederland nam direct een 3-0 voorsprong en halverwege was de marge al elf: 19-8.

Voorsprong groter en groter

Ook na rust waren de eerste drie goals voor Oranje, waarna het gaspedaal nog eens werd ingedrukt en de voorsprong alleen maar groter en groter werd. De Grieken wisten na rust nog maar drie keer te scoren en Nederland haalde de door het publiek gewenste veertig.

Domper op de vreugde was de op het oog zware blessure die Kelly Vollebregt opliep. De 27-jarige speelster van Borussia Dortmund werd in tranen van het veld gedragen.

Een positieve noot was de eerste treffer in Oranje van Kim Molenaar. Het 19-jarige talent, de enige in de wedstrijdselectie die nog in Nederland speelt, maakte zaterdag tegen Duitsland haar debuut. Met zes goals werden Larissa Nüsser en Bo van Wetering topscorer.

Zes uit zes

En zo sloten de handbalsters de kwalificatiereeks af met zes zeges uit zes wedstrijden. Het EK handbal wordt van 4 tot en met 20 november gehouden in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl