Lautaro Martínez

Martínez kegelt met Inter stadgenoot AC Milan uit Coppa en staat in finale

Internazionale heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de Coppa Italia door stadgenoot AC Milan uit te schakelen. Lautaro Martínez was met twee doelpunten de grote man, invaller Robin Gosens maakte zijn eerste doelpunt voor Inter: 3-0.

Het heenduel van de zogenoemde Derby della Madonnina eindigde anderhalve maand geleden in 0-0. In de return tussen de nummer één en twee van de Italiaanse competitie hoefden de supporters niet lang te wachten op een doelpunt.

Martínez had iets meer dan drie minuten nodig om de score te openen. De topscorer van Inter nam een voorzet in een keer op zijn pantoffel en liet doelman Mike Maignan volstrekt kansloos.

AC Milan kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg ook goede kansen op de gelijkmaker. Die bleef echter uit mede door uitstekend keeperswerk van Samir Handanovič.

Mokerslag

Aan de andere kant deelde Martínez vlak voor rust een mokerslag uit aan AC Milan. Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg de sluipmoordenaar toe. Na een heerlijke steekbal van Joaquín Correa liftte Maritínez de bal met een mooie voetbeweging langs doelman Maignan.

AC Milan zette Inter na rust direct onder druk en dacht na een ruim een uur de aansluitingstreffer te maken. Na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt van Ismaël Bennacer tot ontzetting van heel Milan afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van Pierre Kalulu.

Slotakkoord Gosens

Het slotakkoord was voor invaller Robin Gosens. De Duits-Nederlandse verdediger, die deze winter overkwam van Atalanta Bergamo, gleed een voorzet binnen en maakte zo zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club.

Inter, waar Stefan de Vrij de negentig minuten volmaakte en Denzel Dumfries op de bank bleef, speelt in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Juventus en Fiorentina, dat morgen op het programma staat. De ploeg van Matthijs de Ligt verdedigt een 1-0 voorsprong thuis tegen Fiorentina.