Neymar juicht na zijn mooie openingsgoal in Le Classique tegen Olympique Marseille

PSG heeft titel bijna binnen na zege op Feyenoord-opponent Olympique Marseille

Zou de Franse competitie met zes duels te gaan nog een heel klein beetje spannend kunnen worden? Dat was de vraag voor de topper in de Ligue 1 tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille.

Het antwoord is nee: PSG won thuis met 2-1 en bouwde de voorsprong op de naaste concurrent uit tot vijftien punten. De tiende landstitel is daarmee binnen handbereik.

Voor Marseille, tegenstander van Feyenoord in de halve finales van de Conference League, kwam er een einde aan een zegereeks van acht wedstrijden.

De voorsprong van Paris Saint-Germain is 15 punten

Opvallendste speler in 'Le Classique' was Neymar. De Braziliaan zorgde na 12 minuten op fraaie wijze voor de voorsprong van de Parijzenaars. Na een prachtige pass van Marco Verratti tikte Neymar de bal in één keer uit de lucht over doelman Pau López heen (1-0).

Na een half uur kwam Olympique Marseille op gelijke hoogte door Duje Caleta-Car. De Kroaat profiteerde van mistasten van doelman Gianluigi Donnarumma bij een corner (1-1).

Slimme Neymar

Nadat een doelpunt van Lionel Messi werd afgekeurd wegens buitenspel kwam PSG voor rust alsnog opnieuw op voorsprong. Neymar stifte de bal tegen de arm van Marseille-verdediger Valentin Rongier en er volgde een strafschop, die door Kylian Mbappé werd benut (2-1).

Kylian Mbappé scoorde vanaf de penaltystip

In de tweede helft werden er nog twee doelpunten afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Eerst werd een goal van Mbappé wegens buitenspel geannuleerd, en vlak voor tijd gebeurde dat nog een keer met een goal voor Marseille van Arsenal-huurling William Saliba.

Georginio Wijnaldum mocht tien minuten voor tijd nog invallen van trainer Mauricio Pochettino, Xavi Simons bleef op de bank.

Troost voor Bosz

Trainer Peter Bosz won eerder op de dag met Olympique Lyonnais met 6-1 van Girondins de Bordeaux. Het bood Bosz wat troost na de aftocht van donderdag in de kwartfinales van de Europa League na een 3-0 thuisnederlaag tegen West Ham United.

Voorzitter Jean-Michel Aulas van Lyon, de nummer 8 in de Ligue 1, maakte na afloop van de ruime competitiezege duidelijk dat Bosz niet voor zijn baan hoeft te vrezen. "Peter Bosz is komend seizoen trainer van Olympique Lyonnais", zei Aulas.