Vreugde bij Mick Snel (Fortuna)
NOS Sport

Fortuna neemt revanche voor verloren korfbalfinale van 2021 tegen PKC

De korfballers van Fortuna hebben in een volgepakt Ahoy de landstitel veroverd. De club uit Delft won met 22-21 van PKC en nam daarmee revanche voor de verloren finale van vorig jaar.

De twee grootmachten in het korfbal stonden voor de derde keer op rij in de finale tegenover elkaar. Vorig jaar wonnen de Papendrechters met 22-18, het seizoen daarvoor 2018/2019 want in 2019/2020 werd er vanwege de coronacrisis niet gespeeld) was Fortuna te sterk voor PKC.

Daan Preuninger van Fortuna in actie tegen Laurens Leeuwenhoek van PKC tijdens de Korfbal Leaguefinale

Fortuna nam al snel een 4-1 voorsprong en bleef de hele eerste helft aan de goede kant van de score, maar direct na rust kwam PKC langszij. In een zinderende slotfase leek de ploeg uit Delft al ruim voor tijd de titel te grijpen.

Met nog maar een paar minuten op de klok stond het 22-18 voor Fortuna, maar PKC vocht zich echter terug en kwam een minuut voor tijd zelfs tot 22-21. Maar Fortuna liet zich niet van de wijs brengen en hield de voorsprong vast. Daarmee kroonde de club zichzelf voor de zesde keer tot landskampioen.

Korfballers Fortuna heroveren landstitel in zinderende finale in Ahoy

Fortuna-speler Thomas Reijgersberg nam in Rotterdam afscheid van de korfbalsport en deed dat met de landstitel. "De hele week heb ik hierover na zitten denken, de hele week ben ik ook ziek geweest. Dit is echt fantastisch, het mooiste wat er is. We gaan er een mooi feestje van maken nu", zei de 31-jarige Reijgersberg na afloop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl