NOS Sport

PKC verovert tiende landstitel in leeg Ahoy

PKC neemt revanche tegen Fortuna en pakt tiende landstitel

De korfballers van PKC hebben in een leeg Ahoy hun tiende titel in de zaal veroverd. De Papendrechters versloegen Fortuna met 22-18 en namen zo revanche voor de verloren finale van 2019.

De wedstrijd verliep lange tijd in het voordeel van Fortuna. Het tempo lag laag en de aanvallen waren lang en omdat de Delftenaren onder de korf ook nog de meeste rebounds pakten, kon PKC maar niet zijn stempel op het duel drukken.

PKC toonde wel veerkracht door terug te komen van 1-4,4-6 en 9-11. Elf minuten voor tijd stond PKC met 13-12 voor het eerst aan de goede kant van de score.

Fortuna was de controle nu kwijt en PKC breidde de voorsprong alleen maar uit op weg naar de eerste landstitel sinds 2015.

'Vrouwen maakten het verschil'

Sanne van der Werff speelde een hoofdrol voor de nieuwe landskampioen met acht doelpunten. "Ik geloof niet dat ik ooit eerder acht goals heb gemaakt in een wedstrijd", vertelde ze lachend. "We hebben hem weer, het heeft superlang geduurd voor PKC."

Ook bij coach Wim Scholtmeijer was de ontlading groot. "Hier hebben we een heel seizoen naartoe gewerkt onder gigantische moeilijke omstandigheden."

"De vrouwen maakten het verschil", verwees de coach naar Van der Werff en Brett Zuijdwegt (vijf treffers). "Die meiden hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt en hebben het vandaag fantastisch gedaan."

Bekijk hieronder de reacties van Sanne van der Werff en Wim Scholtmeijer:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl