AFP
NOS Wielrennen

Van Aert is hersteld van coronabesmetting en rijdt klassieker Parijs-Roubaix

Belgisch kampioen Wout van Aert is fit verklaard en rijdt zondag de klassieker Parijs-Roubaix. Zijn ploeg Jumbo-Visma liet donderdagochtend weten dat hij helemaal hersteld is van een coronabesmetting.

Zijn positieve test kostte Van Aert de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Parijs-Roubaix hoeft hij dus niet te missen, meldt zijn ploegleider Merijn Zeeman. "Na uitgebreide onderzoeken en goedkeuring van de medische staf staat het licht op groen."

Jumbo-Visma waarschuwt wel dat een week quarantaine waarschijnlijk gevolgen gehad heeft voor zijn vorm. Zeeman tempert daarom de verwachtingen rond Van Aert. "Wouts gezondheid is volledig in orde. Maar na een week isolatie is van topvorm natuurlijk geen sprake meer. De aanloop naar Roubaix is gemankeerd."

Jumbo-Visma ziet voor Van Aert een ondersteunende rol weggelegd in Noord-Frankrijk. Hij zal ploeggenoten als Christophe Laporte, Mike Teunissen en Nathan Van Hooydonck op weg moeten helpen.

De ploeg is bewust voorzichtig geweest met Van Aert. Zeeman benadrukt dat er met een coronabesmetting bij een renner niet lichtzinnig wordt omgegaan. "Er is een arts vier dagen bij Wout geweest om te monitoren wat de reactie van training was op zijn lichaam. Hij heeft ook heel uitgebreide onderzoeken gehad voordat hij de training heeft hervat."

De afgelopen weken vielen veel renners ziek uit, viel ook Zeeman op. "Corona is er nog steeds. En wat we nu merken, en daar hebben alle teams last van, is dat alle andere virussen terugkomen. Buikgriep, verkoudheid, influenza. Dat lijkt nog veel extremer dan andere jaren."

De beruchte klassieker Parijs-Roubaix start zondag om 10.15 uur in de stad Compiègne. De koers is dit jaar 257 kilometer lang en telt dertig kasseistroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl