Pro Shots
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma-kopman Van Aert mist Ronde van Vlaanderen door positieve coronatest

Wout van Aert start zondag niet in de Ronde van Vlaanderen. Een positieve coronatest houdt de Belgisch kampioen, die twee jaar geleden na een bloedstollende sprint tweede werd achter Mathieu van der Poel, aan de kant.

De kopman van Jumbo-Visma heeft sinds donderdagochtend lichte klachten. Twee zelftesten bleken positief. Net als de daaropvolgende PCR-test. "Het goede nieuws is dat ik maar milde symptomen heb, enkel wat keelpijn en een verkouden gevoel", zegt Van Aert op de site van zijn ploeg.

Wat het betekent voor Van Aerts deelname aan de Amstel Gold Race volgende week zondag is nog niet duidelijk. "Mijn focus ligt nu op verder herstellen. En ik wil eerst volledig hersteld zijn voor ik aan de toekomst kan denken." De Belg won vorig jaar de voorjaarsklassieker in Limburg.

Israel-Premier Tech meldt zich af

Eerder op vrijdag meldde de complete wielerploeg Israel-Premier Tech zich al af voor de Ronde. De ploeg van de Belg Sep Vanmarcke heeft nog maar twee fitte renners over.

"Ik kan een lange lijst van renners opnoemen die ofwel geblesseerd zijn na een val ofwel ziek in bed liggen. Voor de Ronde had ik nog slechts twee fitte renners over. Starten is niet aan de orde. Ik hoop dat we in Parijs-Roubaix terug op volle sterkte zijn", aldus sportdirecteur Dirk Demol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl