NOS Wielrennen

Vollering ontsnapt op de kasseien en is de sterkste in de Brabantse Pijl

Demi Vollering heeft de Brabantse Pijl voor vrouwen gewonnen. De 25-jarige renster van SD Worx schudde in een spannende finale op de kasseien Pauliena Rooijakkers af en ging als eerste over de finish.

Vollering sterkste in Brabantse Pijl en boekt eerste zege van het seizoen

Vollering baalde vorige week nog van haar tweede plek in de Amstel Gold Race, in Limburg werd ze in de eindsprint afgetroefd door de Italiaanse Marta Cavalli. Tijdens de Brabantse Pijl van vorig seizoen werd Vollering op het laatste moment ingehaald en eindigde ze tot haar frustratie als tweede.

Vroeg in de aanval

Vollering aasde dus op de winst en maakte dat al snel duidelijk met een eerste - verijdelde - ontsnappingspoging. De flinke regenval maakte de koers wat chaotisch, met veel demarrages en de nodige rensters die uitvielen.

Uiteindelijk kwam Vollering samen met tien medevluchters toch los. Alleen Rooijakkers kon haar lang bijhouden.

In de directe confrontatie die volgde was Vollering de sterkste. Tien kilometer voor de streep zette ze aan. Rooijakkers had daar geen antwoord op, waardoor Vollering onbedreigd naar haar eerste winst van dit seizoen soleerde.

Achter haar was de tank bij Rooijakkers leeg, waardoor de Poolse Katarzyna Niewiadoma en de Duitse Liane Lippert als tweede en derde eindigden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl