Erik ten Hag
NOS Voetbal

'Ten Hag en Manchester United hebben mondeling akkoord'

Erik ten Hag lijkt Amsterdam definitief te gaan verruilen voor Manchester. De 52-jarige trainer uit Haaksbergen zou een mondeling akkoord hebben met Manchester United. Dat meldden verschillende Britse en Nederlandse media op basis van ingewijden. De huidige trainer van Ajax zou een contract gaan tekenen voor vier seizoenen.

Volgens de diverse media gaat Ten Hag het hoogste salaris verdienen dat een Nederlandse trainer ooit in Engeland heeft verdiend.

Alle partijen zouden zeker voor zondag geen mededelingen doen over de komst van Ten Hag naar United. Ajax speelt zondag de bekerfinale tegen PSV.

Ten Hag zei afgelopen zaterdag rond het duel met Sparta al dat hij zich voorlopig volledig wil focussen op de sportieve prestaties van Ajax, met wie hij opnieuw kampioen hoopt te worden.

Donny van de Beek, ongelukkig bij United

Manchester United is nog niet zeker van deelname aan Europees voetbal in het volgende seizoen. De club staat zevende in de Premier League. Donny van de Beek staat onder contract bij United, maar wordt tot aan het einde van het seizoen verhuurd aan Everton. Hij voetbalde bij Ajax onder Ten Hag.

Sinds 2017 in Amsterdam

Ten Hag is sinds eind 2017 trainer van Ajax. Hij stond ook in de belangstelling van RB Leipzig.

Manchester United maakte al langer werk van de komst van Ten Hag. De trainer van Ajax voerde al gesprekken met de club waar interim-trainer Ralf Rangnick aan het einde van het seizoen vertrekt. Ten Hag zou inspraak hebben geëist in het aankoopbeleid van United voor het nieuwe seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl