Erik ten Hag
NOS Voetbal

'Ten Hag praat met Manchester United over vacante trainerspositie'

Erik ten Hag heeft gesproken met Manchester United over de na dit seizoen vacante trainerspositie op Old Trafford, melden onder meer BBC en Sky Sports. De clubleiding zou onder de indruk zijn geraakt van de visie en filosofie van de succescoach van Ajax, al is Ten Hag niet de enige kandidaat.

De zaakwaarnemer van Ten Hag laat weten zich niet uit te laten over cliënten.

Ten Hag heeft concurrentie van onder meer Mauricio Pochettino, die al jaren met United in verband gebracht wordt en tegenvallend presteert bij Paris Saint-Germain, Sevilla-trainer Julen Lopetegui en de Spaanse bondscoach Luis Enrique.

Ook de situatie van Thomas Tuchel bij Chelsea wordt in Manchester nauwlettend gevolgd, de Londenaren kampen met de (financiële) gevolgen van sancties tegen hun Russische eigenaar Roman Abramovitsj.

Mauricio Pochettino wordt al jaren in verband gebracht met Manchester United

Als Ten Hag en Manchester United elkaar vinden, dan wacht de Tukker een hels karwei om de gevallen grootmacht er weer bovenop te krijgen. Allereerst zullen er de nodige personele wisselingen plaatsvinden, mede vanwege de aflopende contracten van Paul Pogba, Edinson Cavani en Jesse Lingard.

Daarnaast zou Marcus Rashford azen op een transfer en is het de vraag of de club door wil met de inmiddels 37-jarige Cristiano Ronaldo.

Manchester United wordt op dit moment gecoacht door Ralf Rangnick, in de zomer schuift de Duitser echter door naar een rol als adviseur. Ten Hag ligt nog tot de zomer van volgend jaar vast bij Ajax, waarmee hij tweemaal de nationale dubbel - landstitel en KNVB-beker - pakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl