Go Ahead kijkt na royale winst hoopvol naar Europa, Willem II vreest voor degradatie

Bekijk hier de samenvatting van Go Ahead Eagles - Willem II

Go Ahead Eagles heeft thuis op de Adelaarshorst een eenvoudige overwinning geboekt tegen Willem II: 4-0. Go Ahead - voor even de nummer negen van de eredivisie - kijkt stiekem omhoog naar een plekje dat recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. Willem II kijkt angstig naar beneden, degradatie komt akelig dichtbij.

Go Ahead Eagles staat vijf punten achter op FC Utrecht, dat zaterdagavond nog in actie komt. Willem II staat één punt boven de degradatiestreep. Eén punt boven Sparta en Fortuna Sittard, die nog een (en Sparta twee wedstrijden) moeten spelen.

Cordoba viert de 2-0

Binnen het half uur was duidelijk dat Willem II weer een moeilijke avond tegemoet ging. Verdediger Joris Kramer kon uit een hoekschop vogelvrij inkoppen. Doelman Timon Wellenreuther pareerde de inzet nog, maar niet voldoende, waarna Isac Lidberg als een echte spits er snel bij was en de 1-0 in de scrimmage binnenschoot.

Kort na de openingsgoal veranderde het doel van Willem II na een snel genomen vrije trap opnieuw in een schiettent. Wellenreuther verwerkte enkele inzetten nog tot een corner, maar ook die hoekschop werd niet overtuigend weggewerkt. De bal viel voor de voeten van Iñigo Córdoba, wiens schot via een stuit en een touché in de verre hoek landde: 2-0.

In de tweede helft drong Willem II aan, had het vanaf de rust behoorlijk wat in te brengen. Maar de Tilburgers scoorden niet. Twintig minuten voor tijd kwam de genadeklap voor Willem II. Ogechika Heil brak door en schoot droog raak in de verre hoek. Marc Cardona voltooide de feestavond in Deventer met een vierde goal.

Door de overwinning kan de ploeg van Kees van Wonderen dromen van Europees voetbal. Volgende week gaat Go Ahead op bezoek bij degradatiekandidaat Fortuna Sittard. Bij winst doet het Willem II dan weer een plezier, dat nu onzekere weken tegemoet gaat en moet gaan vrezen voor degradatie.