Prachtgoal Rommens als een vlag op een modderschuit in matte IJsselderby

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Go Ahead Eagles

In een weinig verheffende provinciederby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles heeft de ploeg uit Deventer dankzij een late treffer de volle buit gepakt. Phillippe Rommens werd matchwinner met een schitterend schot in de kruising, 0-1.

Het duel tussen de Overijsselse clubs begon met een licht overwicht voor de bezoekers. Ogechika Heil, vervanger van de afwezige Luuk Brouwers, probeerde het in de korte hoek, maar Zwolle-keeper Kostas Lamprou wist de bal te pareren.

De grootste kans van de openingsfase kwam echter een minuut later aan de andere kant. Na een fraaie counter trof Djavan Anderson uit een strakke voorzet van Kenneth Paal de lat.

Uitgelezen mogelijkheid

De allerbeste kans van de eerste helft was echter voorbehouden aan Go Ahead. Uit een voorzet van Mats Deijl had Isac Lidberg op een paar meter van het doel de uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal ging naast.

Van Wonderen: 'Waren gedoodverfde degradant, maar lijfsbehoud komt dichterbij'

Na rust werd het allemaal ietsje minder bij beide ploegen en leek het duel als een nachtkaars uit te gaan. Gervane Kastaneer deed het stadion opveren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk veerde het stadion flink op, maar dat gold alleen voor het uitvak. Zwolle ging vol op jacht naar de winst, maar Go Ahead profiteerde van de ruimte. Rommens kreeg in blessuretijd de bal op de rand van de zestien, trok naar binnen en krulde fraai de 0-1 binnen. Een doelpunt dat sterk contrasteerde met de wedstrijd.

Eagles stijgen naar tiende plaats

Door de zege stijgt Go Ahead twee plekjes en vindt het zichzelf terug op de tiende plaats. Zwolle, dat 28 duels heeft gespeeld, blijft hekkensluiter en heeft twee punten minder dan Sparta, dat gelijkspeelde tegen Heerenveen. De Rotterdammers hebben bovendien twee wedstrijden minder gespeeld.

Fortuna Sittard, dat ook twee punten meer heeft dan Zwolle, staat op 27 duels.