Alexander Hendrickx (rechts) na een benuttte strafcorner.
NOS Sport

Amsterdam en Pinoké delen punten na fraai hockeygevecht, Bloemendaal wint met Stockmann

De hockeytopper tussen Amsterdam en Pinoké is na een vermakelijke wedstrijd in 4-4 geëindigd. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op, aangezien nummer twee Kampong afgelopen dinsdag met 5-2 won van SCHC en de ploegen nu voorblijft.

In Amstelveen opende Alexander Hendrickx de score voor Pinoké uit een strafcorner, waarna Trent Mitton wat terugdeed namens Amsterdam. Opnieuw wist Pinoké op voorsprong te komen en weer was het Hendrickx die scoorde uit een strafcorner.

In het derde kwart ontspon zich een fraai hockeygevecht. De verhoudingen keerden en via achtereenvolgens Lachlan Sharp, Tijn Lissone en Brent van Bijnen nam Amsterdam de voorsprong over tot 4-2. Vlot daarna bracht Dennis Warmerdam namens Pinoké de spanning terug met de 4-3. Amsterdam leek het momentum te pakken te hebben maar met zijn derde treffer uit een strafcorner zette Hendrickx de eindstand van 4-4 op het scorebord.

Er vielen sowieso veel treffers deze speelronde. Oranje-Rood en HGC maakten er zes (3-3) en ook bij Den Bosch-Hurley stopte de teller bij zes treffers (4-2).

Bekijk hieronder de uitslagen en stand na speelronde 18 in de hoofdklasse hockey

De wedstrijden waren inhaalduels van vorige week vrijdag, toen de bond overging van afgelasting van de speelronde vanwege sneeuwval. Ook vandaag waren de weergoden de hoofdklasse bepaald niet gunstig gezind. Boven meerdere speelvelden kwam de regen met bakken uit de hemel.

Zo ook bij koploper Bloemendaal, dat weinig moeite kende met laagvlieger Tilburg en won met 6-0. Bij de landskampioen stond oud-doelman Jaap Stockmann noodgedwongen onder de lat, vanwege blessureleed bij de vaste keepers. Stockmann stopte in 2018 met hockeyen en speelde bijna zijn gehele loopbaan voor de club. Zijn nu voorlaatste wedstrijd was de finale van de Euro Hockey League, waarin Kampong met 8-2 werd verslagen.

Tot slot wist Rotterdam met 2-1 bij Klein Zwitserland te winnen. Daarmee verkleinde de nummer negen de achterstand op Klein Zwitserland dat zevende staat, tot vier punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl