Hockeyers Pinoké verslaan Oranje-Rood na achterstand, puntje voor hekkensluiter Hurley

De hockeyers van Pinoké hebben in de hoofdklasse de punten in eigen huis gehouden tegen Oranje-Rood. De club uit Amstelveen boog na rust een achterstand om in een 2-1 overwinning.

Hockeyers Pinoké verslaan Oranje-Rood na achterstand

Oranje-Rood kwam op voorsprong dankzij Jamie van Aert, die zijn directe tegenstander uitspeelde en daarna fraai uithaalde. Pinoké zette na rust aan en kwam langszij via Dennis Warmerdam. Hij stond precies op de goede plek om de bal in het doel te slaan na een aanvallende actie van zijn ploeggenoot Niklas Wellen.

Wellen nam daarna zelf de 2-1 voor zijn rekening door uit de draai te scoren. Pinoké dankte in de slotminuut nog doelman Hidde Brink die katachtig redde op een strafcorner van Oranje-Rood.

Degradatiestrijd

Hekkensluiter Hurley knokte zich naar een gelijkspel in de degradatiestrijd tegen SCHC, maar kon niet voorkomen dat het dit seizoen na zeventien competitieronden nog steeds op zijn eerste overwinning wacht: 3-3.

Indra Aerts en Deegan Huisman stelde in het slotkwartier alsnog een gelijkspel veilig voor Hurley.

Bekijk hieronder de uitslagen en stand na speelronde 17 in de hoofdklasse hockey: