EPA
NOS NieuwsAangepast

Zeker twee doden bij aanslag Tel Aviv, dader na klopjacht uitgeschakeld

In het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv zijn twee mensen gedood bij een aanslag. Er vielen zeker tien gewonden, van wie er vier in kritieke toestand verkeren.

De politie trof de schutter, een Palestijnse man, na een urenlange klopjacht aan bij een moskee in de wijk Jaffa. Daar werd hij in de vroege ochtend doodgeschoten in een vuurgevecht.

De man opende gisteravond het vuur op bezoekers van een bar in een uitgaansgebied. De politie spreekt van een terroristische daad.

De Palestijn, die afkomstig was van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever, wist na de aanslag aan de politie te ontkomen en vluchtte een woonwijk in. Honderden agenten waren de hele nacht bezig met een grootschalige klopjacht en doorzochten huizen. Omwonenden werden gewaarschuwd om binnen te blijven.

Op onderstaande beelden is te zien hoe mensen wegvluchten van de plek waar geschoten is:

Volgens de Israëlische krant Haaretz had de aanslagpleger geen crimineel verleden. Hamas prees volgens de Arabische nieuwszender Al Jazeera de aanslag, maar de militante Palestijnse beweging, die door Israël en het Westen als een terreurorganisatie wordt gezien, eiste niet de verantwoordelijkheid op.

Het is de vierde aanslag in Israël in drie weken tijd. Eerder pleegden Arabische Israëliërs en een Palestijn aanslagen in de steden Beër Sjeva, Hadera en Bnei Brak. Daarbij zijn in totaal elf mensen gedood. Verder werden de afgelopen weken op de Westelijke Jordaanoever bij verschillende incidenten zeker zeven Palestijnen doodgeschoten door Israëlische troepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl