Knal van NEC'er Vet verpest debuut Haar als coach van Cambuur

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - NEC

Met interim-trainer Dennis Haar voor het eerst op de bank heeft SC Cambuur thuis een nederlaag geleden tegen mede-middenmoter NEC: 1-2. Invaller Javier Vet knalde in de 78ste minuut het winnende doelpunt tegen de touwen.

Omdat Henk de Jong vanwege ziekte langere tijd uit de roulatie is en assistent Pascal Bosschaart niet over de juiste papieren beschikt, stelde Cambuur de 45-jarige Haar aan als trainer voor de rest van het seizoen. Binnen drie minuten zag Haar zijn ploeg op achterstand komen.

Overdonderend begin

Cambuur-verdediger Doke Schmidt kopte een voorzet van Ilias Bronkhorst tegen ploeggenoot Mees Hoedemakers aan en de bal viel voor de voeten van Jonathan Okita. De spits van NEC knalde de bal hard in de verre hoek.

Nadat NEC'er Jordy Bruijn de bal het stadion uit had geschoten, kwam Cambuur in de elfde minuut op gelijke hoogte. Patrick Joosten dribbelde naar binnen, vond Mitchel Paulissen met een splijtende pass, waarna de nummer 10 van Cambuur de bal aannam en in het doel volleerde.

Mitchel Paulissen viert de 1-1

Na dit overdonderende begin waren de beste kansen in het vervolg van de eerste helft voor de thuisploeg. NEC-doelman Mattijs Branderhorst redde op een poging van Issa Kallon en de Letse spits Roberts Uldrikis kopte een voorzet van Schmidt net voorlangs.

Debutant Smit zorgt voor Fries gevaar

Cambuur-keeper Pieter Bos voorkwam in de tweede helft dat een van richting veranderd schot van Okita in het doel verdween. Aan de andere kant zorgde debutant Milan Smit voor het meeste gevaar. De 19-jarige spits, geboren in het Drentse Hollandscheveld en voorheen actief in de jeugd van FC Twente en sc Heerenveen, was bij meerdere gevaarlijke momenten betrokken.

Kijk hieronder naar de reactie van matchwinner Vet.

Matchwinner Vet: 'Niet te hard, lekker op techniek'

Zo was Smit na een harde lage voorzet van rechts van Joosten dichtbij, maar redde Branderhorst. Daarna werkte de jongeling de bal bij een corner met de hak stijlvol over het doel en een later schot was een eenvoudige prooi voor de NEC-doelman. Helaas voor Smit werd het geen debutantenfeestje.

NEC-invaller Javier Vet kreeg in de 78ste minuut alle ruimte van de achteruitlopende Cambuur-defensie en haalde vanaf een meter of 25 hard uit. De duik van Cambuur-doelman Bos was tevergeefs, de bal suisde in de hoek. Vet verpestte daarmee het debuut van Haar als trainer van Cambuur en zorgde ervoor dat NEC de Friezen passeerde op de ranglijst.