Henk de Jong eerder dit seizoen als trainer van SC Cambuur
NOS VoetbalAangepast

Cambuur moet trainer De Jong lange tijd missen: '99 procent gaat niet bij Henk'

SC Cambuur-trainer Henk de Jong is opnieuw voor langere tijd uit de roulatie. De Jong heeft een cyste in zijn hoofd, waardoor hij niet goed kan functioneren. Hij ontbreekt daardoor de rest van dit seizoen.

"Henk heeft geprobeerd om terug te komen, maar dat is helaas niet gelukt", vertelt Foeke Booij, technisch manager van SC Cambuur. "Het ene moment ging het goed, maar het andere moment weer minder. Daar kon hij zelf moeilijk mee omgaan, want hij wil er helemaal zijn en dat lukte niet altijd."

Bekijk hieronder de reacties van aanvoerder Erik Schouten, technisch manager Foeke Booij en interim-trainer Pascal Bosschaart op de gezondheid van Henk de Jong.

Voorlopig geen De Jong op de bank bij Cambuur: '99 procent gaat niet bij Henk'

Begin december werd de cyste ontdekt, waarna De Jong enige tijd afwezig was. Na de winterstop pakte hij zijn werkzaamheden weer langzaam op. Het herstel leek voorspoedig te verlopen, zeker toen De Jong eind februari zelf weer langs de lijn stond en interviews voor zijn rekening nam.

De trainer heeft nu echter toch te maken met een terugval, waardoor hij rust moet nemen. "We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld", laat De Jong weten via de website van Cambuur.

Helemaal topfit worden

"Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren", aldus De Jong. "Ik ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn."

Assistent-trainer Pascal Bosschaart zal de taken van De Jong voorlopig weer overnemen. "Hopelijk is Henk volgend seizoen weer fit", aldus Bosschaart. "Hij moet 100 procent fit zijn om iets te kunnen doen. De laatste tijd had hij toch iets te veel hooi op zijn vork. En je kent Henk: het is of honderd procent of helemaal niet, want 99 procent gaat niet bij hem."

Bekijk hieronder de reacties van aanvoerder Erik Schouten, technisch manager Foeke Booij en interim-trainer Pascal Bosschaart op hoe het nu verder moet met de club.

Cambuur op zoek naar trainer met papieren: 'Er moeten extra handen bij'

De Jong gaf zijn spelers mee om vooral zo verder te gaan. "Het is vervelend voor ons dat hij wegvalt", vertelt aanvoerder Erik Schouten. "Voor hem zelf is het echt de beste keuze. Zijn gezondheid is belangrijker dan de ploeg en de club. Wij gaan gewoon op dezelfde voet verder. Het kan altijd beter, maar we mogen niet klagen met de achtste plaats."

Het is nog niet duidelijk hoe de club de positie van hoofdtrainer de rest van het seizoen gaat invullen. Bosschaart en de andere assistenten hebben nog niet de juiste papieren. Mogelijk gaat Cambuur dispensatie aanvragen bij de KNVB om Bosschaart het seizoen te laten afmaken.

Extra handen

"Er moeten extra handen bij", aldus Bosschaart. "Ik heb al een keer dispensatie gehad van de KNVB. Natuurlijk heb ik Foeke Booij al gevraagd, maar hij ziet dat niet zitten. Het zou natuurlijk een optie zijn, maar hij is bezig met het technisch beleid."

Daar is Booij het zelf ook mee eens. "We overleggen nu met elkaar wat we gaan doen. Wat is het beste voor de club? Het gaat goed met Cambuur en we willen geen grote veranderingen. We moeten alles goed op een rijtje zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl