NOS Voetbal

Cambuur-trainer De Jong heeft cyste in zijn hoofd: 'We zijn optimistisch gestemd'

Cambuur Leeuwarden moet het lang stellen zonder trainer Henk de Jong. De 57-jarige Fries heeft slecht medisch nieuws gekregen: er zit een cyste in zijn hoofd. De Jong wordt verder onderzocht en gaat een behandeltraject in.

"Het is natuurlijk heel vervelend om niet bij het team en op de club te kunnen zijn, maar gezondheid gaat boven alles", laat De Jong in een verklaring weten. "We zijn optimistisch gestemd en ik voel me voor de rest ook prima. We gaan nu bekijken hoe we de cyste in mijn hoofd het best kunnen behandelen en we gaan er vanuit dat alles goed gaat komen."

Cambuur-trainer Henk de Jong

De Jong was tijdens de laatste competitiewedstrijd van Cambuur tegen Vitesse al afwezig vanwege gezondheidsklachten. Zijn assistenten namen de honneurs waar. Pascal Bosschaart nam zijn plaats in op de bank.

Hoe lang De Jong exact uit de roulatie zal zijn, is nog niet bekend. "Tot die tijd heb ik alle vertrouwen in de spelers en technische staf om de ingezette lijn door te trekken."

Zevende in eredivisie

Tot de winterstop gaat Cambuur, de nummer zeven van de eredivisie, nog op bezoek bij Willem II en Heracles Almelo en ontvangt de ploeg nog buurman sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl