Heracles wint na dik jaar weer eens buiten Almelo en koerst af op lijfsbehoud

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft voor het eerst sinds 13 maart 2021 weer eens een uitduel in de eredivisie gewonnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard won de ploeg uit Almelo met 2-0.

Met de overwinning maakte Heracles een einde aan een beroerde uitreeks van drie keer een gelijkspel en veertien nederlagen. Bovendien zette de ploeg als nummer dertien van de eredivisie een flinke stap op weg naar lijfsbehoud, terwijl Fortuna op de gevaarlijke zestiende plaats blijft staan.

Kansen zijn schaars

Voor rust leek het alsof beide ploegen vooral speelden om niet te verliezen. Kansen waren dan ook schaars en alleen Anas Ouahim was echt dicht bij een treffer voor Heracles.

Frustraties bij Fortuna ('alles was slecht'), terwijl Heracles feestviert

Na rust zocht Fortuna meer de aanval, maar de treffers vielen na drie gemiste Limburgse kansen aan de andere kant. Giacomo Quagliata en Sinas Bakis scoorden en doelman Yanick van Osch zag er beide keren niet goed uit.

Bakis was nog dicht bij een tweede treffer, maar de paal stond in de weg.