Serge Gnabry en Joshua Kimmich vieren de nieuwe voorsprong van bayern bij Freiburg

Bayern wint, Dortmund verliest: Duitse titelrace lijkt beslist

De strijd om de Duitse titel lijkt beslist. Bayern München won bij Freiburg (4-1), zag Borussia Dortmund verliezen van Leipzig (1-4) en heeft negen punten voorsprong met nog zes duels te spelen.

Nadat grote kansen niet besteed waren aan Marco Reus en Erling Haaland, scoorde Konrad Laimer twee keer en Emre Can was de schlemiel. Bij de 0-1 liet hij zich de bal simpel ontfutselen en de 0-2 vloog via Cans been binnen.

Dortmund geraakte daarna zelden in de zestien van Leipzig, dat na een uur weer scoorde. Na een goed uitgespeelde aanval legde Laimer de bal klaar voor Christopher Nkunku en die schoot beheerst binnen.

Jude Bellingham en Erling Haaland zijn niet blij

Direct na de 1-3 van invaller Donyell Malen in de 84ste minuut tekende Dani Olmo voor Leipzigs vierde treffer.

Flekken helpt Bayern in zadel

Oranje-doelman Mark Flekken leverde tegen Bayern niet zijn beste wedstrijd af voor Freiburg. Hij vloog kort na rust onder een vrije trap van Joshua Kimmich door, waarna Leon Goretzka, terug na vier maanden gedwongen absentie, de score met het hoofd opende.

Oranje-doelman Flekken stuntelt voor Freiburg tegen Bayern

Freiburg kwam uit het niets en snel op 1-1. Nils Petersen stond koud in het veld of hij tikte na een mooie combinatie door het midden de gelijkmaker binnen. De ook net ingevallen Serge Gnabry zette Bayern een dik kwartier voor tijd op 1-2, profiterend van een glijpartij bij Nico Schlotterbeck.

Flekken ging ook in de fout bij de 1-3 van Kingsley Coman, die de doelman met een hard schot in de korte hoek verraste. Diep in blessuretijd zette Marcel Sabitzer de eindstand op het bord.