NOS SportAangepast

Spaans supertalent Alcaraz krijgt kans op eerste masterstitel in finale tegen Ruud

De finale van het masterstoernooi in Miami gaat tussen Christian Ruud en Carlos Alcaraz.

Het Spaanse supertalent Alcaraz versloeg titelverdediger Hubert Hurkacz (8) in twee tiebreaks: 7-6 (5), 7-6 (2). Ruud, de Noorse nummer acht van de wereld won in twee sets van de 23-jarige Argentijnse verrassing Francisco Cerúndolo: 6-4, 6-1.

Blijdschap bij Carlos Alcaraz na het bereiken van de finale in Miami.

Alcaraz is na Rafael Nadal in 2005 de jongste finalist op het hardcourt in Miami en kan de jongste winnaar worden. De pas 18-jarige Spanjaard, die twee titels veroverde en 22 van zijn laatste 24 partijen won, sleepte de eerste set binnen dankzij een serie van vier punten bij een 5-3 achterstand in de tiebreak.

In de tiebreak van de tweede set nam Alcaraz vroeg de leiding na fouten van Hurkacz en maakte het gedecideerd af. De Poolse titelverdediger sloeg in totaal 37 missers.

Ruud maakt einde aan sprookje Cerúndolo

De Noor Ruud rekende af met de nummer 103 van de wereld, Cerúndolo. Die Argentijn beleefde een droomweek in Miami: in de eerste ronde won hij van Tallon Griekspoor (zijn eerste hardcourtzege) en zag daarna tegenstanders Reilly Opelka en Jannik Sinner opgeven.

Casper Ruud na het bereiken van de finale in Miami

Tegen Ruud, die zeven titels veroverde en driemaal eerder tot de laatste vier op masterniveau reikte, gaf Cerúndolo de openingsset weg met onder meer een dubbele fout bij een 4-5 achterstand, waardoor het 0-40 werd. In de tweede set drukte Ruud na twee moeizame games - waarin hij vier breekkansen wegwerkte - overtuigend door.

De vrouwenfinale gaat zaterdag tussen de Japanse Naomi Osaka en de Poolse Iga Swiatek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl