Naomi Osaka viert haar zege op Belinda Bencic
NOS Sport

Eerste finale voor Osaka in een jaar, treft nieuwe nummer één Swiatek

De Japanse tennisster Naomi Osaka is voor het eerst in ruim een jaar tot een finale doorgedrongen. Ze bereikte die in Miami, waar ze Belinda Bencic in een bij vlagen hoogstaande partij versloeg en uit de eindstrijd hield: 4-6, 6-3, 6-4. In de finale treft ze de Poolse Iga Swiatek.

Osaka en Bencic konden domineren als hun eerste service in was. Als dat niet het geval was, volgde er meer dan eens een verwoestende return. Bencic kwam in de derde set met 5-2 achter. De Zwitserse, de nummer 28 van de wereld, gaf niet op, maar kwam net tekort voor een vierde zege op rij tegen de Japanse (WTA-77).

Osaka's laatste finale was die van de Australian Open in 2021 en die won ze.

Swiatek langs Pegula

Swiatek won met 6-2, 7-5 van Jessica Pegula (VS, 16). De Poolse verkeert in bloedvorm. Ze boekte tegen de Amerikaanse al haar zestiende overwinning op rij en lost maandag de inmiddels gestopte Ashleigh Barty af als nummer één van de wereld.

Iga Swiatek viert haar zege op Jessica Pegula

Swiatek had drie jaar geleden de enige eerdere ontmoeting met Pegula nog in drie sets verloren. Ditmaal sleepte ze dankzij twee breaks eenvoudig de eerste set binnen. In de tweede keek ze tegen een 2-4 achterstand aan, verzuimde ze op 5-4 de wedstrijd uit te serveren, maar stelde ze twee games later alsnog de zege veilig.

Hurkacz verslaat Medvedev en treft Alcaraz

Bij de mannen ging Daniil Medvedev in de kwartfinales onderuit tegen Hubert Hurkacz. De Pool Hurkacz stuit nu op Carlos Alcaraz.

De Spanjaard (nummer 14) had bijna 2,5 uur nodig om af te rekenen met de Serviër Miomir Kecmanovic: 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5). De pas 18-jarige Alcaraz was tot twee keer toe twee punten verwijderd van een nederlaag.

Carlos Alcaraz in zijn partij tegen Miomir Kecmanovic

Bij 5-4 in de derde set stond hij met 15-30 achter en in de tiebreak keek hij tegen een 5-3 achterstand aan. Alcaraz toonde zich mentaal sterk en won de laatste 4 punten van de partij.

De Spanjaard, die vorige maand ook in Indian Wells de halve finales haalde, maakte het af met een backhandpassing, waarna het Amerikaanse publiek losging. "Het lijkt wel of ik in Spanje speel. Dit geeft veel energie", aldus Alcaraz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl