Lewis Hamilton in Jeddah
NOS Sport

Hamilton heeft het 'al lange tijd mentaal en emotioneel zwaar'

Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, heeft zich kwetsbaar opgesteld op sociale media. "Op sommige dagen is het moeilijk om positief te blijven", zo laat de Britse coureur van Mercedes aan zijn volgers weten.

"Het is al zo'n zwaar jaar geweest met alles wat er om ons heen gebeurt. Ik heb het al een lange tijd mentaal en emotioneel zwaar en het kost veel kracht en moeite om door te blijven gaan, maar we moeten blijven vechten. We kunnen zoveel doen en bereiken", aldus Hamilton.

Eerder gaf coureur Lando Norris (McLaren) al aan dat de druk in de Formule 1 enorm is.

Hamilton op sociale media

Vorig jaar liep Hamilton in de laatste race van het seizoen zijn achtste wereldtitel mis na een bloedstollend gevecht met Max Verstappen. Hij voelde zich door de controversiële besluiten van de wedstrijdleiding in Abu Dhabi bestolen en hield zich maandenlang stil om het verlies te verwerken.

Hamilton heeft echter wel een opbeurende boodschap voor zijn fans. "Ik schrijf dit om te zeggen dat het ok is om je te voelen zoals je je voelt. Weet gewoon dat je niet alleen bent en dat we ons hier doorheen gaan slaan. Ik stuur jullie allemaal positiviteit en liefde!"

De winnaar van 103 grands prix begon dit jaar toch aan zijn zestiende Formule 1-seizoen, maar in de eerste twee races is het hem nog niet gelukt uit te blinken in zijn nieuwe Mercedes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl