NOS Nieuws

Illegale sigarettenfabriek in Herkenbosch opgerold, 'grootste vangst ooit'

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft in een loods in Herkenbosch, bij Roermond, een illegale sigarettenfabriek opgerold. Volgens de FIOD is het de grootste illegale sigarettenfabriek die de dienst ooit heeft gevonden.

De fabriek werd gisteren ontdekt tijdens een reguliere controle door de douane. In de loods stonden meerdere machines om sigaretten te maken en lag een enorme hoeveelheid tabak.

 • 1Limburg
  In de loods stonden meerdere machines om sigaretten te maken
 • Orange Media
  Machines in de opgerolde sigaretenfabriek
 • Orange Media
  Sigaretten in de fabriek in Herkenbosch
 • Orange Media
  De sigarettenfabriek in Herkenbosch

Volgens de opsporingsdienst is er beslag gelegd op naar schatting 140.000 kilo tabak, waarmee vermoedelijk voor 20 tot 25 miljoen euro aan accijns zou zijn ontdoken. Een woordvoerder van de FIOD zegt dat er niet eerder zo'n grote fabriek is gevonden. "Dat is te zien aan de opzet van de fabriek, maar ook aan de hoeveel tabak die we vinden", legt ze uit. "De vrachtwagens reden af en aan."

Britse markt

De sigaretten waren mogelijk bedoeld voor de Britse markt. "Dat vermoeden we vanwege de opdruk op de sigarettenpakjes. Er staat op de verpakkingen een Engelse tekst", zegt de woordvoerder. "In Groot-Brittannië is de accijns ook hoger dan hier."

Er is niemand aangehouden. Vlak voor de douane binnenviel, zijn de werknemers ervandoor gegaan, meldt 1Limburg. De machines in de fabriek worden ontmanteld en de tabak wordt vernietigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl