Infantino op het FIFA-congres
NOS Voetbal

Veelbesproken Infantino gaat voor derde termijn als FIFA-baas

Gianni Infantino wil aanblijven als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA. Dat heeft hij op het 72e FIFA-congres aangekondigd.

De 52-jarige Zwitser gaat zodoende voor zijn derde termijn als voorzitter. In 2016 begon hij aan die baan, als opvolger van Joseph Blatter, die onder grote druk van een corruptieschandaal aftrad.

"Dit is het laatste reguliere congres tot de volgende verkiezingen, volgend jaar", zei Infantino aan het einde van het congres.

"Omdat jullie hier bijna allemaal bij elkaar zijn, als leden van de FIFA, wil ik jullie als eerste vertellen dat ik op het volgende FIFA-congres herkiesbaar ben." De Zwitser kreeg daarop applaus vanuit de zaal.

Ophef

Infantino zorgde in zijn afgelopen termijn voor behoorlijk wat ophef. Vorige week baarde hij nog opzien met een speech in Qatar, waarin hij zich van zijn feestelijkste kant toonde. Eerder had hij beweerd dat er slechts drie doden waren gevallen bij de bouw van WK-stadions in Qatar. De Engelse krant The Guardian bracht eerder dat 6.500 doden zijn gevallen. Niet alleen bij de bouw van de WK-stadions, maar ook door andere werkzaamheden.

Ook zijn voorstel om iedere twee jaar een WK te organiseren leidde tot veel onbegrip. Infantino had gezegd dat dat de wereld vooruit zou helpen; minder Afrikaanse vluchtelingen zouden de zee oversteken naar Europa, met de perspectieven die zo'n extra WK zou bieden.

Vandaag gaf hij aan dat het met het idee van een WK om de twee jaar niet zo'n vaart zal lopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl