Ruud van Nistelrooij, met naast hem technisch directeur John de Jong
NOS Voetbalโ€ข

Van Nistelrooij komend seizoen toch hoofdtrainer PSV: 'Dit is het moment'

De geruchtenmolen draaide al op volle toeren, maar nu heeft PSV het ook bevestigd: Ruud van Nistelrooij is vanaf komend seizoen de hoofdtrainer van PSV. De huidige coach van Jong PSV heeft een contract getekend tot medio 2025.

De voormalig Oranje-international - in 70 interlands maakte hij 35 doelpunten - neemt de taken over van huidig hoofdcoach Roger Schmidt, die na dit seizoen uit Eindhoven vertrekt.

Rutten als assistent

De 45-jarige Van Nistelrooij krijgt de ervaren Fred Rutten als assistent naast zich. De 59-jarige Rutten was van 2002 tot en met 2006 bij PSV assistent van Guus Hiddink en van 2009 tot en met 2012 zelf hoofdtrainer van PSV.

"Ik heb jaren naar dit moment toegewerkt", meldt Van Nistelrooij in een persverklaring van PSV. "Ik ben trots en overtuigd dat ik er klaar voor ben om een leidende rol in te nemen bij mijn club."

Andrรฉ Ooijer, de huidige assistent-trainer van PSV, blijft ook onder Van Nistelrooij aan. Javier Rabanal, jeugdtrainer van Willem II, wordt eveneens assistent-trainer in Eindhoven.

Van Nistelrooij wilde eerst niet

Na de aankondiging van het vertrek van Schmidt, kwam de naam van Van Nistelrooij al snel bovendrijven. Maar zelf wilde de trainer van Jong PSV nog niet.

"Ik hoop ooit - dat is de droom die ik nu heb - PSV 1 te mogen trainen", zei Van Nistelrooij begin februari. "Ik wil zo goed mogelijk worden. Ik ben in de eerste divisie begonnen als speler en heb mijn weg gevonden om het maximale eruit te halen. Ik wil die uitdaging weer aangaan, maar nu als trainer."

Nu stelt Van Nistelrooij: "Ik had de overtuiging dat ik mijn eigen trainersloopbaan volledig kon regisseren en daarbij paste nog รฉรฉn seizoen extra ervaring als trainer van Jong PSV. Maar het blijkt niet te regisseren. Dit is het moment."

Bekijk een interview met Ruud van Nistelrooij uit februari:

Bezeten Van Nistelrooij voelt zich senang als trainer en droomt over PSV 1

Van Nistelrooij loopt al jaren rond bij PSV, eerst als spitsentrainer in de jeugdopleiding en vervolgens als trainer van onder meer Jong PSV. Ook als speler was hij actief in Eindhoven. Tussen 1998 en 2001 dwong hij in het Philips Stadion met een karrenvracht aan goals een toptransfer naar Manchester United af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl