Ruud van Nistelrooij
NOS Voetbal

PSV wil komend seizoen toch Van Nistelrooij als hoofdtrainer op de bank

PSV is in onderhandeling met Ruud van Nistelrooij om de oud-speler komend seizoen bij het eerste elftal als hoofdtrainer op de bank te krijgen. Van Nistelrooij, die momenteel hoofdtrainer is van Jong PSV, gaf eerder aan dat hij nog geen interesse zou hebben in de baan.

De voormalig Oranje-international voerde toen een verkennend gesprek met de PSV-directie, maar gaf daarna intern aan dat hij bij Jong PSV blijft. "Voor nu is het te vroeg", zei Van Nistelrooij begin februari. Maar na een gesprek met de nieuwe algemeen directeur Marcel Brands komt hij daar nu dus van terug.

2001: Ruud van Nistelrooy bij PSV met zijn teamgenoot Mark van Bommel

PSV wil de ervaren Fred Rutten naast Van Nistelrooij als mentor. Rutten heeft een lange loopbaan als trainer achter zich, onder meer bij PSV en Schalke 04. Op dit moment maakt de 59-jarige Rutten deel uit van de rvc van NEC.

Exit Schmidt

De huidige hoofdtrainer Roger Schmidt gaf in januari aan na dit seizoen niet verder te willen bij PSV. De 54-jarige Duitser heeft na overleg met de Eindhovense club besloten zijn aflopende contract niet te verlengen, hoewel PSV graag nog twee jaar extra met hem door wilde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl