NOS Sport

In Nederland opgevangen beloftenteam van Oekraïne kan tóch niet naar WK hockey

Het beloftenteam van de Oekraïense hockeyvrouwen dat zich bij HV Victoria voorbereidde op het WK onder 21 in Zuid-Afrika kan toch niet deelnemen aan dat toernooi. Praktische problemen rondom visa en papieren bleken een sta-in-de-weg.

De jonge hockeysters slapen, eten en trainen bij HV Victoria, de hoofdklasser uit Rotterdam. De Nederlandse hockeybond had de speelsters van hockeyspullen voorzien.

Beloften-hockeyteam Oekraïne opgevangen in Nederland: 'Hier zijn we veilig'

De internationale hockeyfederatie FIH kreeg van de Oekraïense bond te horen dat het hun ploeg niet gaat lukken mee te doen in Zuid-Afrika. Het is een grote teleurstelling voor de speelsters die meteen na hun vlucht hun zinnen op het WK zette.

De FIH schrijft in een persbericht dat de ontzetting groot is. "Ondanks hun uiterste inspanningen om mee te doen aan het WK, gaat het WK aan hun voorbij. Dit is een uiterst trieste situatie voor de betrokken speelsters."

Een speciaal dankwoord van de FIH gaat uit naar de Nederlandse bond en naar HV Victoria. Het WK begint op 1 april in Potchefstroom in Zuid-Afrika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl