AFP
NOS Sport

Veel onderling respect tussen Verstappen en Leclerc: 'Er werd fair geracet'

Het was na afloop van Grand Prix van Saudi-Arabië een verfrissend gezicht. Winnaar Max Verstappen en nummer twee Charles Leclerc spraken vooral hun waardering uit voor de manier waarop werd geracet in Djedda.

Hoe anders was dat afgelopen seizoen toen Verstappen en Lewis Hamilton elkaar in de wereldtitelstrijd soms geen blik waardig gunden. Nu toonden Verstappen en zijn nieuwe rivaal Leclerc elkaar een duim. Onderlinge waardering alom.

Charles speelde het spel heel slim en reed heel intelligent.

Max Verstappen

"Het was zwaar, maar het was een goede race", klonk de eerste reactie van Verstappen op het circuit na zijn zege. "Ferrari was sterk in de bochten, maar wij waren sneller op het rechte stuk."

"Het duel met Leclerc was fair, op het scherpst van de snede. Charles speelde het spel heel slim en reed heel intelligent. Eerst was het erg moeilijk hem in te halen en daarna zat voortdurend op mijn staart. Het waren mooie gevechten."

"We zijn eindelijk onderweg dit seizoen", vertelde Verstappen even later tegen Viaplay. Hij doelde daarmee op de dramatische start van vorige week in Bahrein, toen hij door technische problemen uitviel.

Reut
Max Verstappen (rechts) krijgt na de race de felicitaties van Charles Leclerc

Leclerc, die pas in de 47ste ronde de leiding uit handen gaf, toonde zich een sportief verliezer. "Oef, ik heb er echt van genoten. Het was zwaar, maar er werd fair geracet. Zo zou elke race moeten zijn", aldus de Ferrari-coureur.

"Max heeft het goed gedaan. We reden echt op de limiet. Maar ik ben natuurlijk teleurgesteld, ik had hier graag gewonnen."

Hamilton baalt

Lewis Hamilton besefte na afloop andermaal dat hij met Mercedes een loodzwaar seizoen tegemoet gaat. Hij eindigde in Bahrein nog als derde, maar kwam in Djedda niet verder dan de tiende plaats. "Er is ten opzichte van vorige week niets veranderd", baalde de zevenvoudig wereldkampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl