NOS Sport

Verstappen baalt van zijn banden na kwalificatie: 'Het werkte voor geen meter'

Met een raketaanslag, een levensgevaarlijke crash en een uitschakeling in de eerste sessie van de kwalificatie voor Lewis Hamilton is het raceweekeinde in Saudi-Arabië nu al gedenkwaardig.

En dan moet het hoofdnummer, de race van zondag, nog komen. Max Verstappen eindigde de kwalificatie als vierde; bij de wereldkampioen overheerste teleurstelling.

Max Verstappen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Saudi-Arabië

Verstappen zag stalgenoot Sergio Pérez poleposition pakken. Ook Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc waren sneller dan de regerend wereldkampioen.

De eerste en tweede kwalificatiesessie verliepen nog redelijk voor Verstappen, maar in de laatste en beslissende sessie ging er veel verkeerd. "Dat was een drama", klonk het kort na de kwalificatie. "Ik had totaal geen grip op mijn banden. Het werkte voor geen meter."

"Het was net alsof ik op andere banden reed. Er zat geen enkele bocht tussen waar de auto een beetje in balans was. Ik verloor in elke bocht 0,1 of 0,2 seconde. Heel vreemd. Ik begrijp er niks van. Het zat er bij mij gewoon niet in vandaag."

Verstappen kon in de bochten niet aanvallen en eindigde de kwalificatie als vierde

Dat teamgenoot Pérez in de slotfase van de kwalificatie verraste met een eerste plek, was een flinke meevaller voor Red Bull. "Dat Checo op pole eindigde stemt me positief. Ik gun het hem heel erg en hij verdient dit succes."

Ondanks die matige kwalificatie is Verstappen voorzichtig optimistisch voor morgen. "Ik denk dat de race-afstelling prima is bij ons, dus het ziet er al met al niet slecht uit. P4 is niet het einde van de wereld. Ik weet hoeveel potentieel deze auto heeft in de race en onze topsnelheid is uitstekend."

Hamilton: 'Het was niks vandaag'

Bij Hamilton was er minder ruimte voor relativering. De zevenvoudig wereldkampioen werd al na de eerste kwalificatiesessie op snelheid uitgeschakeld, iets dat hem voor het laatst gebeurde in 2009.

Lewis Hamilton

Hamilton excuseerde zich over de boordradio voor zijn magere prestatie. De Brit kreeg geen controle over zijn auto, legde hij na de kwalificatie uit. "Ik kon geen balans vinden. De wagen voelde nerveus aan. Het was niks vandaag."

Mercedes-teamgenoot George Russell verging het met een zesde plek een stuk beter. "Als onze andere coureur in zijn auto wel gewoon snel is, is het extra teleurstellend dat ik niet kon leveren", baalde Hamilton, wiens verwachtingen voor de race van morgen niet bijster hoog zijn. "We zijn over het algemeen gewoon best traag dit seizoen, dus het gaat een moeilijke avond worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl